Varför kommer man till Sverige som flykting?

Nu har man forskat i varför syrier, och förmodligen de flesta andra flyktingar som kommit, valt just Sverige. Massinvandringsförespråkarna har kommit med påståenden som att det handlar om att ”de har inget val”. Med det menar man att de inte har något annat val än att ta sig till Sverige. Och detta skulle då vara om inte anledningen så en stor anledning till detta.

När någon faktiskt gör en organiserad utfrågning så säger många flyktingar att de valt Sverige för att de hört att det är så lätt att få permanent uppehållstillstånd här jämfört med vilka andra länder som helst. Och inte verkar myten om att de i första hand söker sig till släktingar stämma, det är just PUT som är det viktiga. Bilden av Sverige som ett land utan gränser har spridit sig bland världens 60 miljoner flyktingar. Flyktingar agerar på signaler de får. Att denna rudimentära kunskap inte når fram till beslutsfattare är anmärkningsvärt. Än mer anmärkningsvärt blir det när samma beslutsfattare sen kommer och gnäller om ”integrationsproblem” (som Sverige är världbäst på just pga irrationell massinvandringspolitik) och skyller sina egna brister och misstag på sk ”rasister” som svenskarna är med sin ”strukturella rasism”.

Hon har framför allt sökt svar på två frågor, dels hur flyktvägarna sett ut, men också varför de flyende valt att ta sig just till Sverige. Det visar sig att svaret på den andra frågan är starkt förknippat med möjligheten att få permanent uppehållstillstånd.

Annonser

2 svar to “Varför kommer man till Sverige som flykting?”

  1. Kalle Says:

    Verkar dock som att denna bluffen är på väg att erkännas. Sitter dock långt inne för Sverige som älskat att bli lurat. Det hörs tydligt hur svårt det är för reg att ändra ståndpunkt . Svårt erkänna man varit torsk så många år !

  2. Erik Says:

    Den grandiosa självbilden hos politikerklass och MSM tvingas ta nappatag med verkligheten och då går det inte fort.

    Någon som hört ett ljud om att dra in de pensionsgrundande retroaktiva föräldradagarna eller att dra in förmånerna för ”papperslösa”?

    Nä, inte jag heller.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: