UNHCRs sk ”värdegrund” stinker

 

2016-01-15_19-30-34.pngUNHCR är FNs organ för flyktingar. De hjälper till i närområdet och bekostar och driver i princip alla flyktingläger i de närliggande muslimska länderna som upplåter lite öken åt sina trosbröder och systrar. Ni vet de där länderna som ”tar emot” flest.

Häromdagen försökte gruvbolaget Boliden hjälpa till genom att inte ge någon meningslös julklapp till anställda utan istället skänka till flyktingar nu när UNHCR i dagarna är ute och tigger pengar av vanliga medborgare medelst manipulering av folsk koloniala skuldkänslor, för att kunna se till att de muslimska länderna kan få ha en symbolisk gloria som visar att de minsann är så mycket bättre än EU när de ”tar emot flest”.

Men det visar sig att UNHCR hellre fortsätter att gnälla om att de inte har pengar att ordna flyktingmottagandet åt länder där Islam styr istället för att tacksamt ta emot gåvan som kan hjälpa flyktingar. I gammelmedia står det bara att: ”det var en för stor risk för oss att ta emot pengarna

Vari denna upplevda ”risk” består i väljer gammelmedia föga förvånande att inte gräva djupare i.

Jag såg ett facebookinlägg hos ”Sverige för UNHCR” där någon medborgare ifrågasatte varför. I den förklarades det att de inte ville ”associeras” med Boliden pga. att de varit med om en miljöskandal i Spanien. Tyvärr verkar den tråden vara raderad nu (om det nu var ”Sverige för UNCHR” och deras sida, men någon officiell UNHCR-sida var det iaf)

Om det nu är så att UNHCR har några etiska principer som gör att de inte tar emot pengar från såna som de inte vill ”associeras” med, så kan man ifrågasätta UNHCRs sk ”värdegrund” då de tar emot miljoner från barbarstater som Saudiarabien.

DN

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: