Den sjuka sjukhuspolitiken

Jag snackade med en kompis som jobbar på sjukhus, i administrationen. Visste ni att en stor anledning till att sjukhus måste spara hela tiden endast beror på byråkratiska krav som landstingspolitikerna ställer? Inte så mycket för att sjukhusledningen har slösat med skattepengar för att de vill tillgodose patienters behov. Vilket får till följd att sjukvårdsplatser måste sparas in för att sjukhuset inte har pengar att bekosta dem t.ex.

Sjukhuset får t.ex. betala enorma böter på miljontals kronor ifall de har överbeläggningar. Alltså om kommunen inte kan ta hand om t.ex. gamlingar som är färdigbehandlade så får sjukhuset böta för att de tvingas stanna kvar på sjukhuset. Hur perverst är inte det?

En annan sak är statistiken som sjukhusen måste leverera. Klarar inte sjukhuset det så blir det böter. T.ex. ska läkarna fråga en dement människa om hoan vill vara med i statistiken! De ska fråga döende människor samma sak. Får sjukhuset inte tillräckligt med underlag så blir det böter. Tydligen används St Göran som en måttstock som alla andra sjukhus i Stockholm måste härma, för det är politikernas gullobjekt.

Detta trams drabbas sjukhusen av pga. att landstingspolitiker inför valen vill kunna säga att de ”kortat sjukhusköer” och ”minskat överbeläggningar”. Det finns otal exempel som jag inte kommer ihåg nu i min indignation över människorna som sitter som politiker i Landstingen och bestämmer. Det är samma människor som vägrar höja lönerna för sjuksköterskor och läkare och istället betalar många fler miljoner skattekronor till bemanningsbolag. Slöseriet med våra skattepengar i ett land med världens högsta skatter är gränslöst och oansvarigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: