”Kulturrasism” vad är problemet?

2016-01-30_10-24-50.png

Denna bild sprids bland såna som upplever sig själva som sk ”antirasister” som en reaktion mot det faktum att människor påverkas av kulturen som de präglas av (läs MENA-mäns sexuella trakasserier mot vita kvinnor som kommit på tapeten senaste tiden)
Man föreställer sig att med visandet av denna bild att människor som påtalar att kultur faktiskt kan ha en inverkan på en individ ”hycklar” eftersom det finns svenska män som i relativt stort antal åker till t.ex. Thailand för att tillbringa tid med prostiuerade. Jag misstänker att man tror att vi som hävdar att kultur påverkar människan ska bli förnärmade över jämförelsen.
Men eftersom jag är en äkta sk ”kulturrasist” så blir jag naturligtvis inte förnärmad, för jag VET att miljön som en individ växer upp i, eller ”präglas” som jag vill kalla det, faktiskt påverkar individer att handla utefter de mönster, strukturer, som man är påverkad av.

Ja, det ligger i den svenska, västerländska kulturen, att bete sig annorlunda, på gott och ont, när man är utomlands i en främmande kontext på ett sätt som man inte gör hemma just pga – kulturen. Precis som männen och pojkarna från MENA gör i väst. Om Thailand hade haft exakt samma kulturella syn på män och kvinnor och det thailändska samhället sett ut exakt som det svenska så skulle detta inte förekomma.

Annonser
Publicerat i kontrarasism. 1 Comment »

Ett svar to “”Kulturrasism” vad är problemet?”

  1. Argus Says:

    Jag tycker att det är ett ypperligt exempel på modern kulturs överlägsenhet. Moraliskt svaga personer tvingas åka utomlands för att utföra böjelserna som strider mot den egna nations moraluppfattning. Dessa individer ses ner på med förakt och kritiseras också i det egna landet.

    Detta är naturligtvis de enfaldigas reaktion på de övergrepp som MENA-personer utfört och som nu kommit till allmänhetens kännedom. Skillnaden mellan deras övergrepp och de övergrepp som utförs av västlänningar är att de förras inte ens i det egna hemlandet fördöms.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: