Problematisering av normens kreatur.

Jag har säkert skrivit detta förut men kom på en ny vinkel (tror jag) om vilka som bär den faktiska skulden till att människor från krig och ickevästligt elände dör i medelhavet.

Vem eller vilka är det som egentligen är skyldiga till att människor finner incitament att offra sina liv på medelhavet? Jag tror faktiskt inte människor som korsar medelhavet i rostiga gummibåtar är ointelligenta, dumma i huvudet. Jag kan tänka mig att de kalkyrerar, för det är någonting som människan är bra på, riskerna mot vinsten de kan göra. Då uppstår frågan om varifrån de fått sin bild om ”vinsten” när de kalkylerar med att kanske offfra sina liv för att uppnå denna vinst de förletts att tro att de får om de bara ”offrar” sig?

Är det vi sk ”främlingfientliga” som med alla de medel som maktlösa har försöker avstyra folk från att offra sina liv för en naiv dröm? Eller är det makten, dvs. såna som upplever sig själva som ”medmänskliga” som med sina lockrop uppmanar människor att riskera sina liv?

Annonser

Ett svar to “Problematisering av normens kreatur.”

  1. Kalle Says:

    Folk som ger sig ut i rangliga småbåtar har lockats hit av landsmän som berättat hur lätt det är att lura myndigheter i Europa. De har dessutom stöd i media av vänstern.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: