Analys av agendasättande propaganda i DN

Hattidningen Dagens Nyheter, som filtrerar och vinklar nyheter utefter sin agenda, helt enkelt för att tidningen ägnar sig åt ”agendajournalistik” som dess nya chefredaktör infört, låter meddela, efter att ha bl.a. intervjua paret Adelsson, att nu har Sverigedemokraterna minsann ”normaliserats” på Östermalm.

Detta för att dessa två föredetta politiker nu öppet medger att gammelmedia vinklar, eller mörkar, som de uttrycker det. Detta är alltså två ”förrädare” ur maktklassen som nu inte längre har någonting att förlora som säger vad de anser och vet utefter sin erfarenhet från maktens korridorer.

2016-03-20_08-59-58.png

Reportrarna hänvisar till att det skulle finnas nån forskning på att de i svensk gammelmedia inte alls förtiger, vinklar och ljuger om massinvandringen, men väljer att inte redovisa den eller ens hänvisa till exakt vilken ”forskning” de menar. Det tycks vara en stor sak för agendajournalisterna att Lena Adelsson då och då går in på Avpixlat och läser och gör en grej av det för att illa dolt stigmatisera henne som en ”nazist” …eller nåt.

Agendajournalisterna går sedan vidare med att ta upp det faktum att Avpixlat publicerade en film där några MENA-invanadrare utnyttjade en svensk flicka sexuellt (var väl drogad vill jag minnas?) för fyra år sen. Men Agendajournalisterna väljer helt medvetet och utefter Wolodarskis agenda att inte berätta att det var de som skrev kommentarerna som kritiserade Avpixlat för detta och fick dem att maska kvinnans ansikte innan hatvänsterns fotsoldater ens körde igång sitt drev.

Efter att agendajournalisterna avverkat paret Adelsson går de vidare till nån annan överklassare och börjar stigmatisera honom och menar på att han ”förkroppsligar” en politisk kraft på Östermalm: materiellt välmående män som är förbannade på den svenska ”socialkärringstaten”. Agendajournalister glömde dock det sedvanliga ”vita” framför ”män” av någon anledning. Sen går de vidare och berättar om dennes släktträd i överklassen för att riktigt visa ”dom” i DNs agendasättande variant av ”vi och dom”.

Agendajournalisterna märker det som de tycker är extra ”rasistiskt” …. eller nåt, med gul digital märkpenna för att riktigt visa hur ”rasistisk”…. eller nåt, man kan vara när han påpekar det universiella faktum att kulturer är olika och formar människor och samhällen när han tar upp sin – erfarenhet – som chef för bistånd i Guinea-Bissau.

Agendajournalisterna citerar Irene Lööw flitigt som låter mer eller mindre likställa ”Reinfeldthatet” med Palmehatet. (Reinfeldt, ni vet han som lever på bidrag trots miljoninkomster och ett toppjobb i det globala bankväsendet) ”Hatet” mot Reinfeldt som kom sig inte minst av hans väldigt infantila hållning mot nästan en miljon väljare, där han på fullt allvar menade på att genom att komma överens med extrema Miljöpartiet om att illegala invandrare (från utvalda delar av världen) ska få en gräddfil in i det svenska samhället för att straffa väljarna för att de röstade fel.

Nu har jag bara recencerat knappt halva långa artikeln, men jag känner inte för att slösa mer tid på resten som går i samma agendatecken, jag tror ni förstår vad jag menar ändå.

 

2 svar to “Analys av agendasättande propaganda i DN”

  1. majornsblogg Says:

    All media I landet vinklar och mörkar tyvärr. Tack o lov finns alternativ !

    Skickat från min iPhone

  2. Joy Says:

    Fullständigt sanslöst av DN att gulmärka i tidningen! Agendajournalistik kan man bedriva i krönikor och ledare. Medierna har tappat allt grepp, den saken står klart. Åsiktsförföljelsen borde ge höga böter för tidningens ansvarige utgivare!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: