”Starka reaktioner” på agendajournalistiken

Igår synligjorde jag propagandaaspekten av agendajournalistik som DN ägnar sig åt (inlägget under denna). Tydligen var det fler än jag som reagerade, såpass att agendatidningen blaffar på med rubriken att kritik mot dem och det samhällsklimat som agendasättande tidningar och twittervänstern står för blir ”antidemokratiska tongångar”.

2016-03-21_06-28-17.png

Agendajournalisten Ewa Stenberg frågar sig varför Lena Adelsohn inte sade någonting om medias mörkande (jag själv föredrar kalla det vinklande) när hon satt som kulturminister.

Nu låtsas agendajournalisten att hon är förvånad över att Adelsohn inte attackerade medierna för deras agendajournalistik medan hon satt på makten. Vi är många som frågat oss hur det kommer sig att avdankade politiker – och journalister – först när de inte har någonting att förlora börjar säga sin mening. Och det är just det: de har ingenting att förlora längre när de gått i pension, det kostar på mera att bli stigmatiserad och hatad av agendamedia när man är aktiv. Det är ytterst få som i aktiv tid vågar gå emot strömmen.

Notera hur agendatidningen låter socialisten Ulf Bjäred kommentera moderaterna, som om han vore en objektiv part värd att låta recensera politiska motståndare, som genast kör på med härskartekniken som är så välbekant från vänstern. Han låter berätta att Ulf Adelshon minsann sa neger – på 80-talet. Sen går han vidare med att pladdra generaliserande om ”gestaltning av tankefigurer” som han påstår människor som bor på Östermalm har.

I slutet av artikeln låter de, lite pliktskyldigt, Hökmark ställa de problematiserande frågor som agendajournalisterna borde ha ställt i sin agendaartikel, lite journalistiskt så där ni vet. Men å andra sidan hade agendajournalistisken fått sig en törn om de varit objektiva.

En av den kapitalistsocialistiska tidningen Aftonbladets egna små agendasättare Anders Lindberg hakar på och drar sina egna slutsatser som inte förvånar någon. Det ska bli intressant och höra hur han låter när han inte har nåt att förlora längre..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: