Lite ”kulturrasism”

Jag är en ”rasist”, i alla fall om man ska tro såna som anser att det är rasism att ogilla kulturer, att anse att vissa kulturer är mer ”värda” för en själv än andra.
De kallar det ”kulturrasism” (tro det eller ej!) som om det gick att vara rasistisk mot tankekonstruktioner, mot ”sociala konstruktioner” som en marxistiskt skolad ”normkritiker” skulle uttrycka det.

Detta bisarra uttryck låter då i praktiken meddela att det finns rasism mot nazister, rasism mot rasister och rasism mot skateboardåkare. Jag vet inte hur jag tydligare kan synliggöra de närmast patologiska ologiska tankevurpor man måsta göra för att anse att någonting är ”rasism” bara för att man anser att alla kulturers yttringar, eller kulturer, inte är exakt lika mycket ”värda”.

Däremot är kulturer förklarliga, helt enkelt för att kulturer bildas i en kontext av människorna som lever i den. Det är lätt att förstå varför dylik kultur fortfarande inte är utrotad i vissa delar av världen. Det är lätt att förstå de bakomliggande drivkrafterna som gör att dylik kultur kan överleva.

Jag anser att all den kultur som resten av världen lever i är bättre och mer ”värd” än denna kultur som problematiseras i videon och som fortfarande tillåts inom den muslimska umman. De människor som säljer sina döttrar anses vara muslimer. Inte många inom den muslimska gemenskapen höjer knappt ens ögonbrynen när denna typen av människor påstår att det har med islam att göra, men Allan nåde dig om du ritar en teckning.

 

Annonser

2 svar to “Lite ”kulturrasism””

  1. Lite “kulturrasism” — Varg i Veum – kondemnatka Says:

    […] via Lite “kulturrasism” — Varg i Veum […]

  2. Pica pica Says:

    Vilken klok liten tjej och imamen framstår som en gammal snuskig pedofil. Har läst en del om Jemen och hur många flickor dör som barnbrudar när deras kroppar inte klarar av en förlossning. Så fruktansvärt grymt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: