Analys baserad på fobi

Den politiske kommentatorn Margit Silberstein har gjort en analys av Almedalsveckan. Hon noterar att delar av sjuklövern mer eller mindre blivit nationalister (och det är ju någonting jätteharam enligt vänsterns värderingar)

En intressant sak som jag ofta noterar hos folk som hatar nationer och gränser är deras föreställning om ”dom” som inte är som dom i deras ”Vi och dom”. Det tycks basera sitt hat mot nationalister på föreställningar som dessa:

” I samma andetag sa hon att Moderaterna vill ändra lagstiftningen så att det ska bli lättare att utvisa utländska medborgare. Det är en stor förflyttning i retoriken som lätt får lyssnaren att tänka på utländska medborgare som en grupp och att associera till dem som brottslingar. ”

 

Ja, utländska medborgare är en ”grupp” i vissa sammanhang, precis som sk ”rasister” eller är en grupp. Så det är ganska naturligt att tänka på dem som en ”grupp” Margit får det låta som om det vore någonting negativt.

Men att några andra än ett par stollar skulle gå omkring och tänka på utländska medborgare som sådan som brottslingar är sprunget ur kommentatorns fantasi. Det är olyckligt med såna föreställningar som saknar grund i verkligheten. Ännu olyckligare är att såna tankefoster så lätt sprids i Sverige som sanningar. Denna fantasi baseras på irrationell rädsla, ja, nästan som fobi, och är en stor orsak till att svenska journalister tappat sin trovärdighet.

2 svar to “Analys baserad på fobi”

 1. Argus Says:

  Nation är inte som många tror en administrativ indelning som exempelvis stat, land eller rike utan en [större] samling individer med samma ursprung, kultur, språk och, i förekommande fall, religion. Att vara svensk innebär att du tillhör den svenska nationen som var entydigt med konungariket Sverige på den tiden vi var en nationalstat vilket vi inte längre kan sägas vara efter den exempellösa massinvandringen.

  Sedan är det ett sällsynt besvärande tecken på dubbelmoral från vänsterhåll då man näst intill ser det som en medborgerlig plikt att hylla nationaliteter såsom kurder eller palestinier som aldrig haft en nationalstat eller en mycket kortlivad sådan eller muslimer där den gemensamma faktorn är religiös ideologi och inte ursprung, kultur eller språk.

  Det är också besvärande att en vänstermajoritet har ett splittrat förhållningssätt mot den kanske äldsta kända och fortfarande existerande och rent av den mest nationalistiska av alla folkgrupper där ursprunget till det finns med redan i Första Mosebok:

  Och HERRENS ängel ropade för andra gången till Abraham från himmelen och sade: ”Jag svär vid mig själv, säger HERREN: Eftersom du har gjort detta och icke undanhållit mig din ende son därför skall jag rikligen välsigna dig och göra din säd talrik såsom stjärnorna på himmelen och såsom sanden på havets strand; och din säd skall intaga sina fienders portar. Och i din säd skola alla folk på jorden välsigna sig, därför att du lyssnade till mina ord.”

  Motsvarande lär finnas med i Koranen men där är Isak utbytt mot Ismael som istället är arabernas stamfader.

  I dessa brytningstider avlöser stolligheterna varandra och i framtiden kommer vi med förundran att se tillbaka på perioden 1975 – 2016, 2018, 2020 (?). Svensken har fått nog och närheten och kärleken till köttgrytorna hos våra politiker börjar göra sig påminda och jag tror att även Motvalls kärringar på vänsterkanten kommer att ändra kurs inför hotet om evinnerlig ökenvandring.

 2. Varg i Veum Says:

  Vänstern har länge försökt införa sin marxistteoretiska konstruktion om vad nationalism och kultur är. Den bygger på att mänskligheten är en grå massa och därför är alla människor och kulturer ”lika mycket värda”. De kan helt enkelt inte urskilja nyanser i den grå massa de skapat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: