Om denna blogg

Denna sida är mest till för att häckla det som jag uppfattar som hyckleri och skenhelighet inom den svenska invandringsdebatten bland sk politiskt korrekta. Min åsikt är att invandring i sig är inte fel, men massinvandring är det. Jag tillhör också de radikala som anser att det finns olika kulturer som människor uppfostras till, jo till och med svenskar har faktiskt en kultur har jag märkt efter att ha bott här i 40 år. Svenskar är också människor så de har traditioner och seder som de vill bevara. Trots att jag bott här så länge så känner jag mig inte svensk utan bekänner mig till mitt hemlands kultur och folklynne. Jag har ingen önskan att bli betraktad som svensk. Men jag respekterar svenskarna för att de vill bevara sin kultur.

Jag tycker mig märka att de som vurmar för fri obegänsad och okontrollerad invandring (de sk politiskt korrekta) anser att alla andra har kultur och folklynne utom just svenskar när de bor i Sverige. Det är denna anomali jag häcklar i förhoppningen att åtminstone en sk politisk korrekt gör det oväntade och reflekterar över sina ryggmärgsreflexer och faktiskt tänker, funderar om han besitter den ultimata sanningen, min reflektion av politiskt korrekta är att de snarare följer sina irrationella känslor än pragmatik.

Jag gör inte som många kommunistbloggar och förhandsgranskar för att bara släppa fram de tydligaste idioterna som är lätta att argumentera emot. Har märkt att detta är väldigt vanligt just bland kommunistbloggar. Jag har ofta inte blivit godkänd. Det enda jag oftast gjort är att påpeka det ologiska i deras tänkande. Eftersom det sker så ofta (jag uttrycker mig inte mer rasitiskt än jag gör här i bloggen) så kan jag bara dra slutsatsen att de inte kan argumentera för sin sak utan spelar bara på populistiska känslor. Det är inte ofta man ser särskilt välformulerade inlägg som inte kommer från neandertalare i deras kommentatorsfält.

 

Undrar vad det beror på? Jag tar endast bort inlägg där jag uppfattar det som att jag kan bli åtalad, men efter ett par års bloggande har jag inte stött på någon som sprider hat som jag tolkat att jag behövt radera. Den absoluta majoriteten av kommentatorerna uttrycker sin åsikt, ibland mer belevat och ibland mindre.

*uppdatering* 2013-02-06

Får lägga till här att jag har faktiskt frångått min tidigare inställning till att inte blocka folk. Har blockat ett par då de blev för besatta av mig som person snarare än det jag skriver. Såna typer tråkar ut mig och är ”waste of space” här på bloggen.
Det tog ett par år innan det hände. Denna bloggen tilltalar ju de som hos vänstern upplevs som ”höger” (eller till och med sk ”extremhöger” tror jag i alla fall) så det är inte lika vanligt att man råkar ut för såna typer som vänsterbloggare (misstänker jag efter att man läst deras klagan)

Jag uppskattar folk som säger emot mig och klär av mina argument och sen vågar stå för sin åsikt genom att debattera till slutet istället för att komma med onliners som inte säger någonting. Men de är få. Jag har mest såna som håller med mig, även om jag uppskattar det väldigt mycket att jag ser att jag inte är ensam om mina reflektioner så skulle det vara kul att få debattera med någon på ett någorlunda vuxet sätt.

Vill också påpeka att detta är min syn på världen. Inte på något sätt något jag anser vara hugget i sten; en lära som alla måste följa för att jag ska vara nöjd. Vi är alla människor med vår unika historia och våra åsikter och inställning till saker och ting präglas av vår egen historia.

Någon kan ju undra varför jag inte ”står för mina åsikter” och bloggar öppet med namn och bild. På det kan jag bara svara att jag har ett jobb jag vill behålla. Mer än en människa har mist sina jobb för att de privat har bloggat icke godkända åsikter på sin fritid. Eller som det så fint heter ”inte delar organisationens värderingar”.

Sen har vi alla vänsterextremister, som på väldigt få sätt skiljer sig från Sturmabteilung, och deras svans som anser att det är OK att trakassera människor som inte har de officiellt godkända åsikterna. Utan att skämmas så är jag uppriktigt sagt rädd för deras åsiktsförföljelse. Yttrandefrihet är inte bara frihet från förföljelse från staten, utan också från element i samhället.

vargiveums[snabel A]gmail.com

*Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, ”dråpare (förbrytare) i helgedomen”, var en fredlös person. ”Veum” är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet ”varg” betydde förr ”våldsverkare”. Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. ”Varg” användes som ett noaord för ”ulv” som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.

8 svar to “Om denna blogg”

 1. Varg i Veum Says:

  Hittills är Varg i Veums häcklande och satir av den politiskt korrekta normen bannat på Expressen.se och medievarlden.se En sorts erkännande på att man kan vara en finne i arslet utan näthat, räcker bara att ifrågasätta lite ironiskt 🙂

  Expressen vet jag inte exakt varför de bannat mitt nick, men medievärlden stod i alla fall inte ut med att man ifrågasatte deras princessa på ärten Bjurwald och hennes logik.

 2. Varg i Veum Says:

  Jag ska kanske nämna lite om min debatteknik då den orsakar lite frågor från såna som inte förstår. Det är inget att skämmas för (om man nu skulle göra det av någon outgrundlig anledning)Det är förståeligt då jag, till skillnad från dem som jag ”attackerar”, inte anser att alla måste tänka som jag. Ifrågasätt gärna så kan jag förklara ännu mer detaljerat än jag tycker att jag redan gör i mina långa inlägg 😉

  Eller låt bli. Du är en fri människa och kan välja vad du reagerar på. Det enda som skulle få mig att sluta blogga (förutom det faktum att jag tycker att jag egentligen sagt allt som finns att sägas om den svenska invandringspolitiken och vissa svenskars hyckleri. Ibland känner jag mig som en svenskofob då hyckleriet verkar så utbrett om man följer med i debatten 😛 )vore om mina kommentarer här och annorstädes inte väckte uppmärksamhet, orsakade spydiga kommentarer. 🙂 Men fortsätter nog till valet 2014 för att, i mitt huvud i alla fall, kanske boosta moralen hos dem som ligger på gränsen att ge upp för propagandan, påtryckningarna och stigmatiseringen som oliktänkare i Sverige onekligen är utsatta för av normtänkandet.

  När jag skriver så skriver jag ofta väldigt ironiskt och sarkastiskt för att poängtera det jag vill belysa: hyckleriet bland vissa svenskar, de som brölar högst i media. Jag använder mig av samma slags retorik och debatteknik som mina meningsmotståndare, oftast på vänsterkanten. Enda skillnaden är att jag byter ut ”invandrare” o.dyl. mot Sverigedemokrater och sk ”rasister, främlingsfientliga” och ”islamofober”. Det är provocerande och fungerar, antagligen för att de som protesterar ”känner igen” sig i retoriken men kan inte förstå att den riktas mot dem själva.

 3. Tom Alberts Says:

  Enligt min mening är du intellektuellt lat. Kanske kan du hitta något här som du kan orka läsa, Fri Tanke, http://www.fritanke.se/

 4. tomsolna Says:

  Vargen
  ”… islamister och deras svans på vänsterkanten …” Intellektuellt lågmärke.

 5. tomsolna Says:

  Vargen
  Det är tämligen meningslöst att försöka förklara. Kanske känner du till att det finns olika strömningar inom Islam, liksom inom Krsitendomen? Eller?

 6. Varg i Veum Says:

  Men du känner att det är meninsfullt att komma med meningslösa kommentarer? Intressant definition av meningsfullhet du har 😀

 7. Varg i Veum Says:

  Använder du föresten samma kriterier när du pratar om nazism, att det finns ”olika strömningar” inom den eller den sk ”högerextremismen” eller varför inte inom ”rasismen”?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: