Den om pryostraffen

Då har hovrätten gett sin syn på hur de misshandlande ungdomarna i Kortedala ska se på sina handlingar. Hur allvarligt samhället anser det är att i en mob misshandla en människa som inte kan försvara sig.

I TVs Aktuellt diskuteras om de sk ”straffen”. Det pratas om hur vetenskapligt bevisat det är att 75% av ungdomarna som hålls borta från vanligt folk ”utbildar” sig till kriminella. Samhället anser att tre veckors oavlönat arbete och prat med ungdomarna ska lära dem befinna sig bland vanligt normalt folk och inte sparka ner fler pensionärer.

Vad jag märker i debatten är hur det inte alls verkar talas om hur framgångsrik den nuvarande ordningen är. När ungdomar nu får hela tre veckors ”straffarbete” och samtal för att förstöra en annan människas liv, vilka resultat har framkommit av den strategin? Blir de helt normala människor som kan fungera bland folk som har vett nog att sköta sig? Hur många procent blir inte än mer kriminella efter att samhället spottat offren i ansiktet åt dem?

Hur ”vetenskapligt bevisat” är dagens system? Varför lyfter man inte fram alla dessa framgångar? Varför är det viktigare att påvisa hur misslyckat inlåsningar är än att visa på hur fantastiskt framgångsrikt typ tre veckors pryo är när man ska assimilera ungdomar till samhället?

SvD 2 3

3 svar to “Den om pryostraffen”

  1. Hiram Li Says:

    Det säger sig självt att man inte lyckas att få in folk i samhället om man låser in dem.

  2. Varg i Veum Says:

    @Hiram. Det är mycket möjligt att det ”säger sig självt” men har du några fakta som talar för att det är mycket bättre med dessa pryostraff? Att man har skyddat nästa offer genom dem? Jag är bara lite förbryllad över denna omsorg för denna typen av gärningsmän. Vet inte hur gammal du är och om du känner till de sk ”värstingresorna” som fanns på 80-90 talet.. har vi några resultat av dem? Integrerades någon nämnvärd procent av dem till samhället? Integreras någon nämnvärd del av de som idag får denna formen av straff idag? såpass att det är värt offren som offren får ge förutom det direkta resultatet av denna typen av människors handlingar vs.
    Anser offren att samhället har ”markerat” så att de känner att de har samhällets beskydd, förståelse för deras situation?

  3. Lars Petersson Says:

    I TVs Aktuellt diskuteras om de sk ”straffen”. Det pratas om hur vetenskapligt bevisat det är att 75% av ungdomarna som hålls borta från vanligt folk ”utbildar” sig till kriminella.

    Dessa svin har ju redan gjort en kriminell handling,så på vilket vis skulle det hjälpa att inte sätta dem i fängelse ?
    Det måste väl vara viktigare att skydda medborgarna och som en markering från samhällets sida att detta beteende är ej acceptabelt,och sist men definitivt inte minst , ett rejält straff är en upprättelse för offer och anhöriga.


Lämna en kommentar