Tänk om det inte alls var så att vita kristna hittade på slavhandeln med svarta?

Bilden som florerar om slavhandeln handlar alltid om vad några vita kristna gjorde. Den är så stark att många faktiskt tror  att vita stötte en vacker dag på Afrika och upptäckte att det fanns djur där som liknade människor och beslöt sig för att börja jaga dem och ta dem till slavar bara för att de var svarta. Den föreställningen är den bärande delen i den koloniala skulden som de allra flesta vänster känner varje dag.

Den Allah-inspirerade slavhandeln inom arabvärlden, som slog den europeiska med hästlängder låtsas de inte om, men ännu mer låtsas man inte om att européerna kom till ett dukat bord och gjorde inte nåt annat som de svarta och araberna med varandras hjälp inte gjort i hundratals år innan.
Men jag antar att denna selektiva syn på historien vänstern och diverse svarta amerikaner har bygger på antagandet att eftersom någon har vit hy så borde han vara högre stående och var därför inte tvungen att göra som alla andra?

 

Ett svar to “Tänk om det inte alls var så att vita kristna hittade på slavhandeln med svarta?”

  1. Peter Jacobsson Says:

    Det var inte vita som började ta slavar. Araberna hade gjort det hundra tals år före. Man stödde sig på en passus ur 1 Mos där Noa fördömer son soon.


Lämna en kommentar