Avpixlat och videoklippet.

Avpixlat har lagt upp en video som sk ”ungdomar” (som det heter i media när vissa sorters invandrare ska beskrivas) gjort. I den visas hur de blir avsugna av en flicka som inte är av samma etnicitet som horbockarna. Det ser mer tvunget än frivilligt ut från flickans synvinkel enligt min tolkning. Tyvär ”har de inte resurser”, vad det nu betyder, att pixla flickan så att hon blir oigenkännlig för dem som känner igen henne.

Eftersom twittervänstern (sk ”antirasister”)  är så löjligt förutsägbara så är det inte svårt att förstå vad de hakar upp sig på. Nåja, nu är ju deras ryggmärgar en gång för alla programmerade så att de skulle ju naturligtvis haka upp sig på om Avpixlat skrev att himlen är blå en dag då den faktiskt är blå, för det är ju rasistiskt att säga det då alla vet att himlen inte alltid är blå, men ändå…

Så det är ur propagandasynvinkel (låt oss vara ärliga: det vi håller på med, jag, avpixlat och media och dess ”anti” rasistiska svans, är propaganda) olyckligt att Avpixlat inte tänkte till ett varv till.

För fakta är att Avpixlat har en poäng i artikeln (jag skulle rekommendera nån twittervänster att nån gång faktiskt läsa vad som står där) Avpixlat tar upp det uppenbara hyckleriet som sk ”anti” rasister håller på med. Men budskapet riskerar att drunkna i de populistiska känslorna som klippet opixlat frambringar per automatik hos folk som väljer att koppla bort hjärnan bara för att de tycker att det är bekvämt och enkelt.

*uppdaterat*
Gick in på twitter och allt var som man lätt kunde förutse där. Själva publiceringen är själva grejen som man vällustigt hänger sig åt. Väldigt förutsägbart så handlar det om att flickan inte är oigenkännlig – vilket hon naturligtvis skulle ha varit eftersom brist på detta gör att ingen verkar läsa vad som faktiskt står i artikeln.. Men, men den som följt de jag kallar ”twittervänstern” förstår att det inte är hela saken, det är inte vad de egentligen tycker. Det skulle ha blivit ”diskussion” (ähum.. mja, men låt oss kalla det för diskussion för diskussionens skull 😉 ) även om de hade pixlat flickan, men kanske hade man nått sinnen som inte låtit sig konformeras av normern bättre om man gjort det. Tyvärr verkar ”moralpaniken” drabbat i andra sammanhang vettiga skribenteter också. Synd tycker jag. Som sagt synd att Avpixlat spelar dess antagonister i händerna, att de så enkelt bjuder på det som är så enkelt att undvika just för att ”motståndarna” är så enkla i sinnet, så enkla att förutse hur de ska reagera….

Personligen hoppas jag att nyhetsmedia i övrigt inte tar några billiga poänger av denna historia, i alla fall tills flickan är oigenkännlig. För är man egentligen bättre än Avpixlat annars?

*uppdaterat 2*

Ser nu att Avpixlat tagit till sig av kritiken från deras meningsfränder, vilket de ska ha heder för, och tagit bort videon tillfälligt, de ska kolla med Expressen hur man pixlar ett ansikte 😀

3 svar to “Avpixlat och videoklippet.”

  1. Camilla Says:

    Du har så fel när du påstår att ”twitter-vänstern” har fek fokus och att Avpixlat har en poäng. Du måste förstå att man i detta fallet inte kan sänka sig till att diskutera de poänger som man skulle kunna ha få fram om man inte från AP:s sida drabbats av kloakernas hjärnblödning i etiskt och moraliskt förfall som man gjort nu.

  2. Varg i Veum Says:

    Som du förstår så håller jag inte med dig. Om vi bortser från klippet, vad är fel i deras tankegång i artikeln? Eller menar du att diskussion är omöjligt för att de illustrerade det med ett videoklipp? Eller snarare med just ett sånt här videoklipp. Är det omöjligt att ta sig förbi det?

  3. bollutdelaremed200kronoritimmen Says:

    ok camilla så du menar att araberna klarar sig pga av en teknalitet du borde bli advokat i usa


Lämna en kommentar