Nä men oj vad förvånad man blir….

Då visar det sig att SDs opinionssiffror håller sig fortsatt höga, trots allt hårt arbete från medias och twittervänsterns sida.

Vad gör man då? Varför inte ge sig på undersökarna? Det här med opinionsmätningar är nog fel när det gäller just SD, ja så måste det vara! Det beror ju naturligtvis på att SDare har organiserat sig och infiltrerat opinionsundersökningsföretagens underlag.  Där ser man hur lömska de är de där sverigedemokraterna. De är som små självgående opinionsundersökningsterrorister! Jimmie Åkesson behöver inte ens hålla uppiskande tal. Naturligtvis måste det vara fel på metoderna då de inte stämmer överens med fördomarna. Men bara när det gäller SD förstås…

Eller kanske det beror på att när det gäller just SD så är det själva uppmärksamheten de lever på? Oavsett om Jimmie Åkesson äter barn till frukost eller om han får svara på en fråga som inte har med invandringen att göra, ställd av någon kättersk journalist som försöker tänka utanför boxen, så ”älskar” SD-väljaren SD bara för att de får uppmärksamhet.

Likt matadoren i julens tjuren ferdinand sitter en massa proffstyckare och socialister sliter sitt hår. Det är det som är den stora behållningen. Vad ska de nu hitta på tro? Lära av historien? Ta sig förbi känslorna och koncentrera sig på fakta och verkligheten, tänka pragmatiskt? Nä, det kommer att dröja då det kräver lite självinsikt hos mobben.

EX 

AB

11 svar to “Nä men oj vad förvånad man blir….”

  1. Tom Alberts Says:

    Visst har vi rasism och främlingsfientlighet i Sverige. Därför är det bra med SD. Tyvärr har SD lett till att vi är rädda för att diskutera och analysera vår invandrarpolitik.

  2. Varg i Veum Says:

    Ja, det finns rasism och främlingsfientlighet i Sverige, precis som det finns rasism och främlingsfientlighet i Sydafrika (om än färre dödsoffer här i sverige) och Libanon. Paniken i Sverige mot att lyfta strutshuvudet har funnits långt innan SD ens fanns på ett papper. Du är såpass gammal så du kan inte ha missat det.

  3. Tom Alberts Says:

    Det här skickade jag till en DN journalist för några timmar sedan:

    Hej Maria,

    Några ostrukturerade funderingar.

    Det är inte SD som är det stora problemet utan att vi har rasism och främlingsfientlighet i Sverige. Och det finns i de flesta andra länderna också. Vi är storhycklare som inte erkänner detta. Läs t.ex. Birgitta Forsmans bok “Gudlös etik …” På s. 102 har hon en bra och kort analys.

    Med massor av år utomlands, med många år i Sydamerika, har jag följt många latinamerikaners liv efter flykten från diktaturerna i Sydamerika. Många latinamerikaner hade det jättejobbigt att anpassa sig i Sverige.
    Och många högutbildade fick oftast okvalificerade jobb som t.ex. städare!

    Vår invandrarpolitik är urdålig och skapar en mängd problem, inte minst motsättningar.Då Sida hade fältarbetare ingick en kurs om kulturchock. Nu skall vi ta emot många släktingar till flyktingar från Somalia. De kommer attr utsättas för en gigantiskk kulturchock. Vad kommer att hända med barnen och kvinnorna? Dålig utbildning och gäng- och slumbildningar. Och så har vi svenska rasister, ofta lågutbildade, som kommer att angripa våra invandrare.

    Det är väl jättebra att vi har SD och att därmed minskar risken för allehanda dolda rörelser. Det hade varit mycket enklare för alla att Jimmie Åkesson hade erkänt att SD attraherar rasister och att det är en del av det svenska samhället.

    Annars anser jag att vi bör ge barnbidrag till mammorna i fattiga länder. Det vore bra mycket humnare än att öpna våra gränser.

    Det har förvånat mig att det inte har funnits en diskussion om hur Expressen fick tag i filmen.

    Mvh, Tom

  4. Tom Alberts Says:

    Illvilliga hur kan du undgå att se hur mycket rasism/främlingshat vi har i Sverige. Min energi går fa till att kämpa för att vårt bistånd i första hand går till mammor i fattiga länder. Jag borde vara mer aktiv ang SADEV debatten men det känns som tämligen meningslöst.

  5. Tuzla Says:

    Tom
    Var ser du denna rasism? Ytterst sällan jag hör eller ser någon form av rasism fråns vanliga svennar.
    Jag har bott ett par år på Risingeplan i Tensta. DÄR florerar den RIKTIGA rasismen. (Och det är inte svenskar som står för den.)
    Ett exempel:
    Jag ska handla för första gången i min lilla kvartersbutik. Mehmet som äger den vinkar fram mig före tre burqaförsedda svarta kvinnor som står med famnarna fulla med varor. Jag försöker släppa fram dem som den artige svenne jag är, men då vinkar Mehmet ännu mer energiskt åt mig att gå före. Han säger högt åt mig att ”låta aporna vänta det är bara somali”. Sen får jag en föreläsning om hur hemska och tjuvaktiga somalier, algerier och i princip alla svarta personer är. Hans två ”livvakter” vid dörren nickar instämmande.
    Jag har aldrig hört eller sett någon svensk bete sig så mot en annan människa.

    Jag bodde i Tensta i två år och på den hann jag uppleva liknande situationer många, många gånger. Själv blev jag utsatt för fem (5) överfall och rånförsök. Detta av invandrare som garanterat hade det bra mycket bättre ställt än jag om man ska gå efter deras bilar och kläder, och som uttalat gav sig på mig bara för att jag var svensk. Och det värsta är att dåvarande kvarterspolis inte gör annat än att ”vi ska prata med hövdingarna” att säga åt sina ”telningar” att låta mig vara ifred.
    ”Du vet det är shariadomstolar och knark som gäller här och vi kan inte göra nåt iallfall. Det finns ju inga bevis bla bla”

  6. Tom Alberts Says:

    Turzla Jag känner igen din beskrivning. I Moçambique vinkades jag alltid fram framför de svarta hos indierna.
    Men det gör ju inte problematiken enklara – vi har massor av rasism.
    Jag har tidigare skrivit om min erfarenheter av att vara pappa till två peruanska indianpojkar.

  7. Tom Alberts Says:

    SADEV – utvärdering av vårt svenska bistånd.

  8. Tjalle Says:

    Citat Tom A: ”vi har rasism och främlingsfientlighet i Sverige” och ”vi har massor av rasism”.
    NEEJ !
    Var ser du denna ? Exempel ?

    Du har jobbat i Moçambique och menar att din särbehandling där var rasism ?
    Jag har jobbat i västafrikanskt land. Var det rasism på flygplatsen när trettio taxiförare försökte få mig att åka med dem och helt struntade i inhemska taxispekulanter ?
    Eller var det bara ”denne vite fåntratten betalar vilket ockerpris som helst utan att knysta” ?
    Alltså bara ”inkomstmaximering”.
    Var det rasism att alla inhemska främlingar tilltalade mig med ”oibo” ? Som betyder ”viting” ?

    Jag vidhåller att Sverige förmodligen är det minst rasistiska landet på jorden.
    Där media systematisk försöker intala folket vilka jäkla rasister de är.
    Varför ?
    Jag håller alltså helt med ivbl och Turzla ovan.
    Eller är definitionen på rasism och främlingsfientlighet ändrad ?
    Är det kanske rasism när bekant kristianstadbo ibland kallar mig (bleking) för ”sillastrypare” ?
    Är jag främlingsfientlig då jag förmanade min dotter att ”inte öppna för främmande !” när vi inte var hemma ?
    Är det kanske t.o.m. främlingsfientligt att heja på himmalaget ?

    Häromveckan såg jag i Aktuellt Anders i Vara som var varslad. Han var lite nedstämd.
    Dagen efter visades i Debatt Robin i Säffle som var varslad. Han funderade på att flytta till Norge.
    Däremellan såg jag Ullenhag förklara att ”nysvenskar måste ha jobb från första dagen ! Och lära sig svenska !”.
    Som både Anders och Robin redan kan.
    Och så förundras man över Åkessons opinionssiffror ?

  9. Tom Alberts Says:

    ”Sanningen är att vi är xenofobiska gentemot alla som inte är lika oss själva, och det måste vi hantera”. I boken ”Gudlös etik” s. 102
    Och är det inte så att man i många samhällen i Sverige måste man ha bott flera år, om inte generationer, för att bli accepterad som en del av innevånarna.
    Jag har aldrig påstått att rasismen/främlingsfienmtligheten i Sverige är begränsad till enbart ”svenskar”. .

  10. Tjalle Says:

    Citat: ”Och är det inte så att man i många samhällen i Sverige måste man ha bott flera år, om inte generationer, för att bli accepterad som en del av innevånarna.”
    Stämmer ! Även för världen utanför Sverige.
    Men låser jag ytterdörren på natten för att jag är rädd att bli rånad av släkt/vänner ?

  11. carinxllbloggen Says:

    @ illvilliga Du har väl sett filmerna ghosthunters 1 och 2 ,och ändå tror du inte på spöken????


Lämna en kommentar