Henrik Arnstad och utbildning…

Nättidningen Fria Tider har ägnat tid åt ”historikern” Henrik Arnstad och hans meriter. Verkar vara så att han inte är så sanningsenlig angående sina akademiska meriter. Vilket inte är särskilt förvånande med tanke på hans alster och oförblomerade hat mot Sverigedemokrater. Tydligen gillar han inte att få frågor så han ”blockar” helt enkelt dem som har fräckheten att försöka få hans kommentar till avslöjandet. Vilket Fria Tider fått erfara. Han hoppas väl att genom att inte ”ta debatten” så ska avslöjandet försvinna.

Eller vad sägs om epitet som ”bruna löss” eller när han påstår att Jyllandsposten hoppades på att få leva under mordhot av galna islamister när de publicerade de adekvata  humoristiska och ironiska bilderna på islamisters syn på muhammed. Han pratar om ”stöveltramp” och beklagar sig över att ”rasisterna” fick ”gratisreklam” när etablissemanget tog den sk ”debatten” innan SD kom in i riksdagen.

Han och hans förlag påstår att han är historiker. Det må vara hur det vill med den saken, men en sak är klar: Han letar upp de historiska fakta som talar för hans tes om den nazistiska konspirationen och gör hönor av fjädrar, utan några som helst bevis som riktiga historiker köper.

T.ex. hans  konspirationsteorier om att finland under ww2 skulle ha haft ”Einsatz-kommandon” för att samla ihop finska judar för att de var judar för att skicka dem till gaskamrarna. Inte lite komiskt blir det då hans källa,  historikern Silvennoinen, vägrar befatta sig med Arnstads konspirationsteorier.

Oavsett om han nu skulle vara så ”akademisk” som han påstår sig vara eller inte så verkar han ha mer konspiratorisk agenda än vetenskaplig. Det är den tanken man bör ha i bakhuvudet när man läser hans alster om man nu inte vill låta sina tankar styras av propaganda.

15 svar to “Henrik Arnstad och utbildning…”

  1. carinxllbloggen Says:

    Så beträffande konspirationsteorierna om finska -einsatzkommandon ,skulle det hela
    legalt dolt under 70 år ?rätt otroligt…..

  2. Varg i Veum Says:

    Det fanns tydligen nåt slags ”kommando” som skickade krigsfångar (dvs stridande kommunister) till tyskland, men de gjorde inte det för att de var judar eller för att de skulle gasas ihjäl per se. Denna i sammanhanget ”fjäder” är det som den gode ”historikern” försökt göra en höna av bara för att tillfoga ännu en pusselbit i den stora nazistiska konspirationen som enligt såna som han fortfarande pågår…

  3. mopsen Says:

    Adjutanten kom senhösten 1944 in till president Mannerheim.
    – Herr president! Berlin ringer och kräver utlämnande av Finlands judar.
    – Meddela Berlin att republikens president inte känner till om det finns judar i Finland. Han känner blott begreppet finska medborgare.
    Därefter sade han:
    – Ring upp överabbinen i Helsingfors. Fråga om det inte är lämpligt att anordna en tacksägelsegudstjänst över de judiska officerare och frontmän, som stupat i våra krig. Jag kommer i så fall att deltaga personligen.

    Gudstjänsten genomfördes. Presidenten fotvandrade symboliskt från residenset till synagogan. Längs gatorna bildade judiska officerare och soldater hedersvakt.

    Överrabbinen nedkallade Guds välsignelse över Finland och republikens president, som aldrig gjort skillnad mellan mosaiska trosbekännare och andra medborgare i Finland.

  4. Varg i Veum Says:

    Tack mopsen för historielektionen. Undrar varför en del (Arnstad) är så desperata att hitta nazister överallt, räcker det inte för dem med de som finns?
    Ser förresten att din blogg inte finns kvar. Synd tycker jag.

  5. Lotta SVENSSON Says:

    Comment:
    Lotta SVENSSON; visste ni att sådana s.k. ”titelmissbrukare” demaskeras i engelsktalande delen av världen som jag referrerar dirket ur en australiansk tidning (vad det innehållet skulle avslöja; varsågoda:)
    Jews are living it’s so-called Golden Age by betrayal; they completely misused academic tittles for instance Leif SILLBERGSKO, Jan Aarön BJÖRKHUND etc etc never been in Auswitz Jobbzentrum and their real little town never built such bluff-university for minimally 6 milllions of liars…

  6. Varg i Veum Says:

    @Lotta SVENSSON. Det var inte lite förvirrat inlägg. Är poängen att förneka förintelsen? Du påstår att de personer du felstavat inte inte varit ”in Auswitz Jobbzentrum”? jaha? och? det har inte jag eller i princip resten av jordensbefolkning heller. Då jag är för att folk ska få säga sin mening så låter jag din kommentar vara kvar för alla att beskåda och därmed göra skada för alla som kämpar för att förintelsen inte ska ha existerat. Men också för att de kanske ska ta lärdom om hur vissa av deras åsiktsfränder arbetar och på så sätt avgöra om det är en intelligent strategi, om de nu vill att folk ska lyssna på dem vill säga…

    Jag vet inte om förintelsen har existerat i den omfattning som påstås, inte bryr jag mig särskilt mycket heller. Det är historia och man har (medelst känslopropaganda) sett till att det inte går att motbevisa, eller knappt ens diskutera, så att det ger någon effekt på den fortsatta historiebeskrivningen.

  7. Varg i Veum Says:

    jag säger egnetligen varken bu eller bä om eventuella förintelser, mer om vissas tröttsamma debatteknik. Min grundinställning är att naturligtvis är det inte mer moraliskt förkastligt att ifrågasätta förintelsen än att ifrågasätta någonting annat. Månlandningen t.ex.

    Rädslan tror jag beror på att många i sina huvuden ser att om man fick diskutera det utan känslobarriärer så kommer det att leda till att alla araber kommer att bli gasade nästa gång. Jag förstår förvisso oron, då människan som massa är otroligt dum i huvudet och lättledd, det ser vi inte minst i invandringsdebatten 😛

  8. mopsen Says:

    Endast åtta judar deporterades från Finland till Tyskland (via Estland) under VK 2. Detta skedde den 6 november 1942 med s/s Hohenhörn destinerad till Tallinn. Transporten omfattade 27 personer, huvudsakligen estländare och ryssar. Ansvarig för detta var en tjänsteman vid Valpo (Statspolisen). Utlämnandet av dessa judar utlöste turbulens i Finlands regering och liknande aktioner stoppades omgående.

    De deporterade judarna var:
    Elias Kopelowsky, f 1882, medborgare i Lettland, Hans Eduard Szübilski, f 1907, medborgare i Tyskland. Heinrich Huppert, f 1896, medborgare i Österrike. Kurt Huppert, f 1931, son till Heinrich, medborgare i Österrike. Georg Kollman, f 1912, medborgare i Österrike. Janko Kollman, f 1910, hustru till Georg, medborgare i Österrike. Hans Robert Kollman, f 1942, son till Georg och Janko. Martin Korn, f 1919, medborgare i Österrike.

    Janko Kollman utvisades inte utan valde frivilligt att följa med maken och medförde deras spädbarn Hans Robert.

    Av dessa var det bara Georg Kollman som överlevde. Han arbetade 1945-50 som läkare i Österrike men flyttade sistnämnda år till Israel där han avled 1992.

  9. mopsen Says:

    Där var ett utbyte mellan Finland och Tyskland. Drygt 3000 ingermanlänningar sändes till Finland i utbyte mot motsvarande antal sovjetiska krigsfångar. Av dessa var en del judar. Man vet inte hur många, eftersom de inte registrerades som judar, utan sovjetsoldater. Man tror att drygt 50 och färre än 100 kan ha varit judar.

  10. Varg i Veum Says:

    Tack igen mopsen. Menar du att dessa åtta utvisades för att de var judar? Inte att de utvisades och råkade vara judar?

  11. mopsen Says:

    De utvisades för att de ansågs kriminella eller illegala invandrare i likhet med de övriga 19 som var estländare och ryssar. De utvisades alltså inte på grund av att de var judar.

  12. Henrik Arnstad ljuger i Vetenskapens värld. « Verkligheten Says:

    […] Uppdatering. Henrik Arnstad tycks ha en flexibel inställning till sanningen även när det gäller hans egna akademiska meriter. Hur är det nu? Har Arnstad någon fil. kand. eller har han det inte? Mer om detta här, här, här och här. […]

  13. Robert Stenkvist Says:

    Jocke Larsson har läst Arnstad. Han säger att Arnstad tar ett bekräftat exempel, för att sedan väva in helt obekräftade händelser på ett bedrägligt sätt tillsammans med de bekräftade händelserna. Det ger ett helehetsintryck som aldrig skulle gå att skapa med enbart bekräftade händelser, samtidigt som läsaren får en känsla av att allt är bekräftat. Så kan man tydligen också göra.

  14. Varg i Veum Says:

    Sen ska vi inte glömma det gamla propagandaknepet som den gode Henke kör med. Den om att alla som säger emot honom är nåt slags nedsättande epitet, ”griniga finnar” t.ex. Såna som han tar det som ett bevis på att han har rätt om någon ifrågasätter. Svårt att ta såna på allvar. 🙂


Lämna en kommentar