Framtida fantasipengar hjälpte inte att rädda liv idag.

Vi får läsa i Skånskan att 5 människors liv har avslutats pga att det inte finns plats i sjukhus i Skåne. Detta pga. att sjukhusen är tvungna att spara pengar. Politikerna tar med ena handen och ger med den andra. Politikerna väljer ut vilka områden i samhället som ska få skattebetalarnas pengar.

Tydligen anser inte politikerna att sjukhus ska ha pengar så att de klarar av att rädda liv på människor. Det rimmar ju lite illa när man hör om hur ”rikt” Sverige är. Sverige är väldigt rikt när det gäller att med känslor avgöra vilka som får bosätta sig här, men inte rikt att hålla med sjukhus som ger livsuppehållande vård, åtminstone för de här 5 som fått sätta livet till för att besparingar tagit bort platser de skulle ha fått vård i annars.

Jag skulle vilja ifrågasätta den väl spridda floskeln om att man ”inte kan ställa grupper emot varandra” Fakta är att det är exakt vad politiker håller på med. De ställer grupper emot varandra när de bestämmer vart pengar ska gå, var pengar ska sparas.

Fakta är att det i varje givet ögonblick finns exakt så mycket pengar att spendera. Det är dessa pengar som politikerna använder och spar in på. Dessa pengar tas ifrån t.ex. sjukvård och ”satsas” på annat. Pengarna som dagens invandring kostar i form av bidrag osv. tas någonstans ifrån. Än har man inte uppfunnit tidsmaskin som gör att man kan hämta pengarna från framtiden.

I dessa pengar som finns idag kan man inte räkna in framtida fantasier om hur mycket  dagens typ av invandring kanske, kanske inte kommer att ”ge tillbaka” För det hjälper inte dem som behöver hjälp idag. Det är de som behöver hjälp idag som man sparar på med sina besparingar av välfärden.

Som brasklapp kan jag tillägga att sjukhus straffas med än mer kostnader om inte de lyckas spara det som politikerna tycker att de ska spara för att de ska ha pengar att dela ut till invandringspolitiken. För som jag tidigare påpekat så kommer inte pengarna som den förda invandringspolitiken kostar från ingenstans. De tas från de pengar som finns just nu.

9 svar to “Framtida fantasipengar hjälpte inte att rädda liv idag.”

  1. Pica pica Says:

    I all budgetplanering har man underlag att gå efter, när det gäller t ex att beräkna behov av platser inom skolan, sjukvård mm. Vad gäller sjukvården finns statistik på befolkningens ålder. Detta måste tas med i att t ex äldre behöver mer vård. Vi får ju dagligen höra att vi har en åldrande befolkning och att vi därför behöver få in en massa arbetsvilliga från andra länder. Vad politikerna inte talar om är när dessa kan gå in och arbeta. Därför är det så viktigt att politikerna presenterar en tidsplan så vi väljare får veta när hjälpen kommer!

  2. rksmrgs Says:

    Två historiska socialdemokrater:

    Ernst Wigforss (legendarisk finansminister i P A Hanssons regering): ”Varje felanvänd skattekrona är en stöld från folkets fattigaste.”

    Olof Palme (det bär emot att kategorisera honom som legendarisk): ”Politik är att vilja.”

    Smaka på det en stund.

  3. Anonym Says:

    @rkmrgs fattar inget alls av ditt inlägg -Ernst Wigforss har jag av naturliga skäl -bara läst om
    Olof Palme har jag träffat som ssu-are , kanske borde ändra lite på hans citat till att;
    politik är för mig Olof ; att vilja och göra fel eller alternativt —politik är för mig -att för andras
    pengar -vilja synas i världen ? bättrade mig så småningom och gick ur ssu -men fanatism
    och enkla lösningar hör ungdomen till .Var inlägget ovan allvarligt menat ????smaka på vad???
    varför?????

  4. gold price Says:

    GÄVLEBORG. Många småföretagare i landet närmar sig pensionsåldern och nu vill politikerna i Gävleborg använda skattepengar för att hjälpa personer med invandrarbakgrund att ta över ägandet i företagen. Projektet är bara en av flera öppet rasistiska myndighetssatsningar, som på etnisk grund exkluderar svenskar.

  5. tomsolna Says:

    Vi har växande inkomst- och förmögenhetsskillnader. Så förvandla inte frågan till att därför att vi har invandrare så har vården blivit sämre.

  6. Varg i Veum Says:

    Varifrån kommer pengarna som invadringspolitiken kostar enligt dig?

  7. tomsolna Says:

    Vargen
    Naturligtvis betalas våra offentliga utgifter av skattebetalarna. Det finns massor av angelägna behov i vårt samhälle. Det är en bllig poäng att ställa vården mot invandrarna. Och de rika slipper undan alltför lättväindigt.

  8. tomsolna Says:

    gold price
    Lär dig av Vargen att ge en länk!

  9. Varg i Veum Says:

    Denna gold price hamnade i spamkön, jag såg på länken till dennes ”hemsida” att det handlade om att köpa guld, så jag tog bort den men lät kommentaren komma fram. Troligen är det nåt slags spam (och därför ingen länk) men jag är osäker. Fascinerande om det skulle visa sig att detta är en bot som har postat, då har spammandet utvecklats till att posta inlägg som har med åtminstone bloggens ämnesval att göra. Annars brukar det vara allmänt hållna inlägg (alltid på engelska) som inte säger någonting egentligen. Typ ”bra blogg, jag håller med det du säger men bla bla..” tanken är att man ska klicka på deras namn så att man hamnar på hemsidan som de spammar med…


Lämna en kommentar