SD bashing fest i media…

Har några veckor kvar av min semester och hade egentligen inte tänkt skriva några inlägg då det är jobbigt att skriva på en surfplatta, men kan inte låta bli att kommentera den senaste mediekampanjen mot SD.

Läser att ett par toppar inom SD varit ute och festat – för ett par år sen – och sen råkat i nåt slags fyllegrej. Först i dagarna har Expressen fått tag på filmen som Ekeroth haft. Personligen är jag förvånad över att de inte väntade till valet, men misstänker att filmen är såpass spridd hos SDare att de inte kunde hållt den exklusivt för Expressen så länge.

Men SD kan trösta sig med att massans minne är kort. När valkampanjerna kör igång om ett par år så kommer detta onekligen att dras upp som ”bevis” på hur alla Sverigedemkrater ”egentligen” är. Men det kommer inte att ha samma effekt längre. Mitt tips är att det kommer att upplevas som ältande och tjat hos väljare som ”riskerar” att rösta på SD, vilket är en stark bidragande faktor för SDs framgång redan idag. Och kommer att vara det 2014 också. Den här bloggens åsikt är att det är denna sortens uteslutande och stigmatiseringstaktik som etablissemanget hänger sig åt (vilket lustigt nog är exakt det som de anklagar SD för att hålla på med) är SDs framgångsmotor.

Jag anser att det är medias uppgift att visa upp den sk ”maktens” smutsiga byk, så att man ger sig på politiker inom SD är inget kontroversiellt i sig. Medias uppgift är att opartiskt (och sanningsenligt) redovisa allt som politiker gör. Det som alltid triggar igång min bullshitdetektor är sättet de gör det på. Det är ju uppenbart för den tänkande människan att individer inom Expressen och andra medier medvetet vinklar sin rapportering enligt deras syn som de anser att även ”folket” ska dela snarare än att förmedla nyheter för folk att bilda sig en egen uppfattning efter.

Det finns egentligen få saker som skiljer en journalist eller redaktör på expressen och den andra tabloiden från vilken bloggare som helst. Jag skulle vilja påstå att det endast är lönen. Dessa individer får betalt för att ”blogga” i tidningar och får kalla sig ”journalister”. Men som svensk media visat så är detta ingen garanti för att det de förmedlar är ren sanning utan propagandavinklingar. Fakta är att det är åsikter och inte nyheter avsedda att informera en publik så att dessa själva kan avgöra vad som händer i världen. Bloggare inom media som kallar sig journalister ämnar att styra åsikter åt det håll som de själva favoriserar  (eller varför inte åt det håll som de anser vara opportunt i dagsläget?)

Nu är jag förvisso lite orättvis och generaliserande mot bloggare i allmänhet, det finns naturligtvis bloggare som försöker se nyktert på saker och ting också. Som försöker visa på sanningen så hederligt de kan, även när den går emot deras egna sk ”värderingar”. Även några journalister också faktiskt.

7 svar to “SD bashing fest i media…”

  1. Robert Stenkvist Says:

    Nä, filmen var inte alls spridd, en, högst två personer hade tillgång till den.

  2. rksmrgs Says:

    Rätt så Robert, dessutom inte alls säkert att den varit i Expressens ägo särskilt länge, tvärtom har den nog bränt i fickan. När så SD fick rader av positiva opinionssiffror orkade inte Expressen hålla emot längre. Säkert som de dessutom betalat en vacker slant som de naturligtvis ville ha valuta för.

  3. Varg i Veum Says:

    @Robert Stenbeck:
    Oj, där ser man. Man kanske kan spekulera i ett intrång då 🙂

  4. Varg i Veum Says:

    @rkmrgs:
    Ja, kanske var det opinionssiffrorna som satt skräck i Expressen…

  5. Varg i Veum Says:

    @illvillgabloggen
    Ja, jag har också undrat varför han filmade. Kanske hade han hoppats på nåt maffigt som talade för SDs sak? Väl valda delar av filmen användes dock som ”bevis” när bråket kom upp första gången. Men, självmål, javisst 🙂

  6. Lise-Lotte Says:

    Alla såg att de försvarade sej! Även o de slängde ur sej ovärdiga ord så hur många ovärdiga ord har ej dom fått tåla tidigare kan man fråga sej

  7. Varg i Veum Says:

    @illvilligabloggen.
    Det låter ju väldigt konstigt om det skulle vara Ekeroth som lämnat ut filmen. Kan sträcka min fantasi såpass långt (utan sprit) att han isf skulle lämnat den till nån seriös media, men Expressen? – Expressen?! Det enda som skulle slå den dumheten vore om han lämnat filmen till den andra skvallertidningen…. 😉 Nä, jag får inte den teorin att gå ihop 🙂


Lämna en kommentar