Den om att skjuta budbärare

Det finns en grupp vänsterjournalister som samlas under namnet ”Researchgruppen” De har idag avslöjat att medlemmar som driver sajten exponerat är dömda brottslingar. Syftet med avslöjandet är att belysa hyckleri i och med att exponerat avslöjar identiteten på dömda brottslingar.

Inte lite komiskt blir det dock när åtminstone en av vänsterjournalisterna själv är dömd brottsling.

Men det intressanta som händer nu är att hos twittervänstern så är man uppbragd över att många av oss som kommenterar noterar just detta faktum att det är en brottsling som avslöjar en brottsling som avidentifierar andra brottslingar. De säger att vi ”skjuter budbäraren”.

Och ja, det är exakt det jag gör. Det är ett vedertaget sätt att debattera i Sverige, relativisera. Enda skillnaden i detta fallet är att budbärarens politiska hemvist denna gången är en annan än de vanliga budbärarnas, ni vet ”rasister” och ”främlingsfientliga”. När de senare påpekar någonting negativt om invandringspolitiken så är det plötsligt legitimt att skjuta budbäraren enligt människor som styrs av vänstertwittermentalitet. Dvs strunta i sakfrågan och koncentrera sig på den upplevda rasismen i budskapet hos personen som har en annan åsikt.

Mot det kan man ju argumentera att mitt skjutande av budbärare inte är mer rätt, att två fel inte gör ett rätt. Jag anser dock att det är det, genom att jag använder mig av samma teknik som de andra som skjuter budbärare så exponeras tekniken.

Jag är riktigt glad över researchgruppens avslöjande och twittervänsterns krokodiltårar. Först när vi kan dra fram hycklarna i ljuset – på vilken sida de än befinner sig – så kan svensk debatt bli vuxen, bli lite mer internationell och global istället för den instängda sandlådementalitet som råder här hos sk ”anti” rasister.

DN

Ett svar to “Den om att skjuta budbärare”

  1. Varg i Veum Says:

    Martin, som en av journalisterna heter, är dömd för misshandel av någon som hade en annan åsikt än honom. Han ansåg helt enkelt att hans offer inte hade rätt att uttrycka den så han sprutade tårgas i ansiktet och bankade ner åsiktsmotståndaren med ett ”järnrörsliknande föremål” vilket ju är lite ironiskt i sammanhanget, långt innan ”järnrörsgänget” var uppfunnet. 😀
    Mål B2494-05 Linköping år 2006.


Lämna en kommentar