Är alla MENA-män våldtäktsmän? Eller den om sk ”kulturrasism”

Multikultur som byggs upp av massinvandring från avlägsna delar av världen har sina konsekvenser. Kulturer krockar, De krockar hårdare ju avlägsnare kulturer befinner sig från varandra relativt antalet som kommer till en annan kultur. Sverige registrerar inte alla parametrar i sin statistik, t.ex. specifik bakgrund på kriminella. Istället klumpar man ihop alla i kategorier som ”utomnordiska” t.ex. Ofta kan man dock se detta ord som ett kodord för MENA.

I andra länder har man inte denna psykiska spärr mot fakta. I Norge och Finland t.ex. Nu har även Finland gjort statistik på våldtäkter. Och eftersom man där tar hänsyn till alla parametrar i statistiken för att göra den så rättvis som möjligt så kommer man fram till att var tredje våldtäkt utförs av män från MENA. Vad beor det på? Kan det ha någonting att göra med kultur? Med sk ”tankemiljöer”?

Jag menar på att det finns skillnad mellan kulturer, det finns skillnad i mentaliteten hos människor som verkar i en kultur när man jämför med andra kulturer, andra tankesätt. Kultur handlar inte bara om, som så många tycks tro, olika danser och maträtter. Kultur i den meningen jag pratar om handlar även om människornas syn på tillvaron, den formas av kulturen man verkar i.

Låt oss ta USA som exempel. Vi får ju ofta höra att befolkningen i USA är ”dumma” för att de inte vet var sverige ligger på världskartan. Detta förklaras ofta med att det i USA inte finns en kultur att lära sig om världsgeografi så som i Sverige t.ex. Att amerikaner bara tänker på sig själva och anser sig vara ”herrar” i världen. Att de står för frihet och demokrati som de vill sprida i världen.  Amerikaner har t.ex. i sin kultur att de ska vara troende. Inte sällan nedvärderas deras amerikanska TV-predikanter som några som lurar dumma människor på pengar. Ja, det finns många exempel man kan ta som uttryck för ett kulturellt synsätt som tillskrivs amerikaner för att de är amerikaner. När det gäller ”vita” då tycks det inte hos vissa vara några som helst problem att hävda att ”kulturen” eller ”strukturerna” är orsak till ditten och datten. Varför finns denna skitnödiga rädsla att granska alla kulturer med samma glasögon? För att änvända sig av sk ”anti” rasisterrs språkbruk: varför anses sk ”kulturrasism” var ok bara när de själva uttrycker den?

Vi har ju även det här med rasism, den anses ju av många världförbättrare vara en del av den vita människans kultur, tankesätt. Den finns ”strukturellt” hos en människa som har ”vit” hud. En tanke om den vita hudens överlägsenhet som finns i den vite mannens kultur.

Som sagt så har denna finska statistikundersökning kommit fram till att män från MENA är överrepresenterade i våldtäktsfall. Detta vet man eftersom i Finland, till motsats mot sverige, så klarar man upp många fler våldtäktsfall av någon anledning.

I artikeln nämns att en orsak kan vara tankekulturen, den sk ”tankemiljön”. I MENA så får man lära sig det våra förfäder fick lära sig för hundratals år sen, att kvinnor som inte följer klädnormer som är satta av kulturen är ”horor” Denna tanke om horor bygger på att man anser att en man är en robot när det kommer till det sexuella. En man blir kåt av att se lättlädda kvinnor och kan då svårligen, om än alls kontrollera sig. När man då lever i en tankekultur om att kvinnor som inte gör som man säger är horor så är det en förmildrande omständighet hur kvinna klätt sig eller betett sig. Bevis på denna medeltida syn på kvinnor ser vi även hos försvarsadvokater och domstolar och en del etniska svenskar. Men naturligtvis inte i närheten av den omfattningen som finns i MENA-länderna.

Naturligtvis är det så att alla i en kultur inte är kopior av varandra. Alla män från MENA våldtar inte ”horor” den fantasin finns bara hos mindre begåvade och sk ”antirasisters” huvuden när de brölar ut sina egna fördomar om ”rasister” Inte ens i MENA. Det finns tänkande människor där ockå, men kulturen avslöjar vilka tendenser det finns.

Tendensen i t.ex. denna undersökning visar på att MENA män är överrepresenterade. Varför är de det? Är det för att de är arbetslösa? ”fattiga” för att de är utsatta för ”rasism” och ”främlingsfientlighet”? Eller kan man vidga sin horisont och börja titta på vad kultur gör med människors tankebanor, hur människor fungerar i en kontext? Måste det per autmatik handa om ”rasism” om man använder fler parametrar i undersökningar? Kan man fråga sig om ens kultur, de värderingar man får med bröstmjölken, har någonting med att göra hur man agerar?

Ett svar to “Är alla MENA-män våldtäktsmän? Eller den om sk ”kulturrasism””

  1. Pica pica Says:

    Jag tror att det har med islam att göra och naturligtvis den uppfostran i det här fallet sönerna får. Om vi skulle ha statistik på adopterade barn från dessa länder, har dessa inte samma överrepresentation i våldtäkter. En muslimsk mamma kan inte kritisera sin son när han gör fel, redan från födseln är han ju mer värd. Inte heller kan han få vägledning av sina systrar av samma orsak.
    Lägger vi sen till att denna ideologi, fernissad till religion inte tillåter flickor och pojkar umgås naturligt och inte heller ha någon normal kontakt före äktenskapet så säger det sig själv att detta förbjudna blir högintressant. Jan G:s snack om ”sexuellt frustrerade män” stämmer nog bättre in på MENA-männen än på SD:s medlemmar. Jag tror också att det handlar om känslan av makt. Plus att dessa män är uppfostrade med att inget är deras fel. De hittar alltid något ”fel” på offret som gör att de kan skylla ifrån sig.


Lämna en kommentar