Vems är felet att Hinok utvisas?

En nioårig pojke ska tillsammans med sina föräldrar utvisas. Som vanligt i snyftartiklar i svensk media så får vi aldrig veta hela bilden så jag skriver detta inlägg utefter artikelns information som inbjuder till spekulation.

Föräldrarna kom till sverige från något land, troligen mellanöstern, och sökte asyl. Troligen alla domstolar ansåg att föräldrarna inte var att jämställa med verkliga flyktingar. Föräldrarna valde att skita i det beslutet, valde att bli sk ”papperslösa” (vilket i verkligheten är illegala invandrare) och födde ett barn, och som det verkar för att de fått veta av släktingar eller välmenande etniska svenskar att om de har ett barn så blir det svårare att bli utvisad. Ju längre de lyckas hålla sig undan så att barnet blir ”rotat” desto större chans att ett mediadrev och facebookgrupper sätts igång.

Kan människor verkligen vara så cyniska? Ja, jag vet inte och du vet inte, eftersom DN väljer att bara ta med de delar av fallet som passar en snyftartikel. Men jag rekommenderar migileaks för att se domar om hur vissa ”flyktingar” arbetar för att få uppehållstillstånd i Sverige. Naturligtvis blir detta blogginlägg ”hemskt” och en del blir säkert ”mörkrädda” och ”vill inte leva i ett samhälle som….” och en del undrar säkert ”vilken människosyn” jag har, om man har den uppfattningen att just sveriges gränser ska vara öppna för alla som vill.

2 svar to “Vems är felet att Hinok utvisas?”

  1. Lise-Lotte Says:

    O inte bara det. Utan de kan oxå äga hus därnere som upplåts åt släktingar. De kan t.o.m va hitsända av dom för att sen ta hit tjocka släkten. Samla så mycket de kan för att sen återvända. Vad vet vi egentligen? Men vi hör o vi ser o vi är väl inte dumma eller?

  2. Alexander Hed Says:

    Varje land ager ratt att bestamma vem som skall fa komma till landet och att stanna/leva dar..jag har 2ganger sokt turistvisum till Iran och fatt avslag att resa som ensam turist..det ar den iranska statens privilegium att bestamma vem som far komma eller inte komma till deras land & vilka premisser…till Sverige daremot, anser sig vem som helst ha ratt attt komma, helst utan dokumentation for att sedan stalla till en snyftteater nar svenska myndigheter bestammer att man inte har skal att stanna i landet.
    Storre delen av de till Sverige invandrade har inga skal att befinna sig i Sverige och ar inte det de pastar sig vara…


Lämna en kommentar