Intelligenstest på busar innan man börjar jaga dem?

I den pågående kampanjen för att poliser bara ska reagera på brott som vissa tycker är mer brott än andra så har vi kommit till broöppningfallet. Polisen jagade ett par kriminella som begått brott. Antagligen för att slippa det sedvanliga gnället mot att man jagar brottslingar när de begår brott så var ett polisbefäl lite kreativ och begärde att en bro skulle öppnas och på så sätt försöka hindra att kränkthetsindustriella komplexet skulle få vatten på sin kvarn.

Helt ”ologiskt” trodde han att buset besatt någon form av intelligens och att de därmed inte skulle köra genom bommar som talar om att det inte är så smart att köra när det inte finns någon väg att köra på. Nu ska han alltså utredas. Visst, utredningar när folk dör bör ju alltid göras och det görs rutinmässigt, finns det någon rim och reson så frias polisen naturligtvis efter utredningen. Men det blir lite löjligt att framställa det som att polisen gjort fel bara för att de är poliser. Denna ständiga konspirationsteori om ”maktens” förföljande av den ”lilla människan”.

 

2 svar to “Intelligenstest på busar innan man börjar jaga dem?”

  1. tomsolna Says:

    Vargen
    Din enkelspåriga fantasi flödar som vanligt.

    ” Men det blir lite löjligt att framställa det som att polisen gjort fel bara för att de är poliser. Denna ständiga konspirationsteori om ”maktens” förföljande av den ‘lilla människan'”.Är det här vad du kallar att problematisera?
    Vilket påhitt!

  2. Malte Skogsnäs Says:

    Att öppna bron och den fara det medföljde var inte i proportion med den misstänkta brottet. Det kan liknas med att en polis skjuter efter en snattare MEN samtidigt skulle de misstänkta förstått att det de var misstänkta för inte heller var värt att vara så vårdslös med sitt fordon och sina liv. Skulden är på sätt och vis lika stor för båda parter.

    If you can’t do the time. Don’t make the crime.


Lämna en kommentar