Berättelse från Migrationsverket.

Merit Wager har i åratal publicerat anonyma ”miggors”, (handläggare på migrationsverket) berättelser från migrationsverket. Diverse twittervänster har försökt få det till att bara för att de är anonyma (och det av uppenbara orsaker förstås) så existerar de inte och allt är bara ljug.

Egor Putilov är en sådan föredetta ”migga” och berättar nu öppet på sin blogg om hur svensk invandringspolitik fungerar i praktiken. Han har för övrigt jobbat på Sveriges Radio, ni vet stället där diverse nyrasister och kommunister huserar. Han blev inte långvarig där kan man säga. Ett litet utdrag från ett inlägg på hans blogg:

Under min tid på Migrationsverket såg jag hur asylhandläggare som var sunniter regelmässigt hade skrivit avslag på kristna asylsökanden från muslimska länder och på shiiter medan de också slogs för bifall för varje asylsökande sunnit. Shiiter svarade sunniter med samma mynt och skrev avslag på sunniter samtidigt som de favoriserade sina egna. Man kunde säga direkt att en homosexuell person skulle få ett avslag om den hade otur att hamna hos en handläggare som var troende muslim. Detta trots alla HBTQ-satsningar på Migrationsverket och särskilda HBTQ-handläggare som sådana ärenden ska föredras för. De religiösa och kulturella aspekterna av handläggningen på Migrationsverket är en elefant i rummet som ingen på myndigheten vågar prata om eftersom då öppnas det en avgrund: i princip utgör detta en grund för att ompröva alla Migrationsverkets beslut som har fattats under de senaste 5-6 åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: