Släpp fram det moderna islam istället för den unkna ruttna!

Vi hörde för ett par veckor sen om en fransk muslim som startat en gay-moské. Idag lyfter en annan muslim fram frågan och vill starta en i Sverige också. Inte bara för homosexuella utan för alla, ungefär som en mentalt frisk gud skulle ha tänkt sig ett guds hus.

Denna muslim ska bjudas in till alla program så att han får tala om sin sak. Vi har ju i åratal matats med fundamentalister som representanter för alla muslimer, såpass att många, sk ”islamofober” likväl som islamofiler bland PKs tror att det är så islam ska framställas, genom fundamentalisters ögon.

Denna och andra goda krafter inom islam borde promotas som mainstreammuslimer. Inte fundamentalisterna, de som anser att det är de enda som kan tolka islam rätt. De påstår ju på fullt allvar att homosexualitet är fel enligt deras gud. De väljer helt enkelt att tolka koranen och muhammed utefter sina egna fördomar och homofobiska tankar.

Nu när det finns en som vågar sticka ut nacken så ska svenska samhället och etablissemanget omfamna denna fritänkare. Lyft fram honom så som homosexuella lyfts fram genom årtiondena tidigare. I TV-serier som skrivs, så skriv in muslimska homosexuella rollfigurer så att de mörka krafterna inom islam vänjer sig att det inte är emot allah att vara homosexuell muslim. Låt homosexuella muslimer yttra sig i frågor om islam istället för de gamla stofilerna vi sett hittills tala för islam. Nöta ut deras motstånd så att de förändrar sin 600-talsmentalitet, integrera dem i moderniteten helt enkelt. Tjata, tjata, till slut blir homosexualiteten som ett ord som man upprepar så många gånger att den tappar betydelse. Utmana de unkna värderingar som många muslimer inbillar sig att deras Allah säger att de ska ha.

När jag läst denna killes text känner jag att jag kan kalla mig en äkta muslim. Det är så här islam ska tolkas, eller åtminstone framhållas som en kärlekens religion.

Lämna en kommentar