Sheratons rädsla är förståelig

Rekommenderar programmet Granskning Sverige. Den ifrågasätter normen som råder. I veckans avsnitt tittar de närmare på Hotell Sheraton och hatet företaget utsattes för pga. en overifierad historia om nån rom som upplevde sig inte få vara i frukostmatsalen bara och endast pga. att hon är rom.

Tur i oturen upplevde hon sig diskriminerad just i samband med att nån slags ”vitbok” om andra upplevda oförätter den romska gruppen upplevt. Alla cylindrar var i gång på media där de alla uttryckte sin avsky för ”hur sånt här kunnat hända i Sverige” genom historien. Eftersom medierna redan var uppskruvade och i kombination med ämnet och åsikterna flöt likt en ostoppbar vårflod åt samma håll, så visste man att inga kritiska frågor skulle ställas. Men Granskning Sverige ställer de obehagliga frågorna för att försöka bringa klarhet i vad som verkligen hände.

Men det är inte det lättaste, märker man när man lyssnar på programmet, då Sheraton bokstavligt talat inte vågar ge sin version om hur personalen, den andra sidan av myntet, såg på händelsen. Rädslan består naturligtvis i stigmatiseringen och hatet som skulle växa ännu mer om de skulle drista sig till att bringa lite balans i affären. Att lyfta fram alla delar i en historia passar inte maktens narrativ.

Annonser

Ett svar to “Sheratons rädsla är förståelig”

  1. Two Different Shoes On Says:

    Akta er för att ringakta motorvägsbedragarna, de är rååmer. Du kan fastna hos DO.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: