Analys a’la poilticus correctus:

De två folkpartisterna antyder återigen om att språktester borde vara ett krav för medborgarskap. De fiskar i bruna vatten. Hitler kunde inte sagt det bättre själv. Röstfiske i Sverigedemokratiska vatten! Att komma med så diskriminerande förslag visar bara på hur främlingsfientligt Folkpartiet är. Varför skulle en som aldrig kommer att lära sig språket, och därmed ha en reell möjlighet att försörja sig självt,  avkrävas att kunna språket? Det är faktiskt inte lätt för alla att lära sig ett nytt språk, tänk på de åldringar som kommer hit som anhöriginvandrare. Kan man kräva av 70-åringar att de ska behöva lära sig ett nytt språk? Hur omänskligt är inte det för en som har arbetat hela sitt liv och vill ha det lite lugnt bland nära och kära på ålderns höst? Eller de som arbetat här i någon godtycklig tid, vad har de för nytta av att kunna svenska när de på ålderns höst flyttar tillbaka till hemlandet?

Sverige är ett rikt land och har råd att försörja även de som inte arbetar. Vilken människosyn avslöjas inte i dylika bruna tankar? Vill vi leva i ett Sverige där några som haft oturen att födas i ett annat land än Sverige, vars gränser är konstruerade, inte ska kunna leva ett liv utan krig och svält?
Alla som vill ska kunna bli svenska medborgare med alla rättigheter det innebär. Varför ska någon behöva flytta till Sverige överhuvudtaget för att få del av svensk välfärd? Ska svensk välfärd bara vara för dem som lyckas skrapa ihop några hundratusen kronor för att ta sig till Sverige? Vad är det för människosyn? Det är någonting som skulle ha varit gångbart i 30-talets tyskland! Det ska vara en rättighet för  alla att bli svensk medborgare! (mja, kanske inte Sverigedemokrater då) Vad är det för människosyn att neka folk som vill bli medborgare medborgarskap? Det luktar Hitler och 30-talets Tyskland att neka vem som helst medborgarskap!

Man skäms att man bidrar till det svenska systemet.

SvD

Lämna en kommentar