Ett nytt begrepp har fötts: Asylism

Det är ju populärt att kategorisera människor som olika slags -ister och  -fober. Vi kan ju ta olika trams som ”rasister”, ”nazister” eller ”islamofober”. Sålunda kan man konstatera att det är helt ok att hitta på nya -ismer som beskriver attityder i samhället.

Detta har Muhammed Omar, en gammal muslim och fd islamist som verkligen ifrågasatt sina tidigare åsikter och liv, gjort. Han har uppfunnit en samlingsbegrepp på de jag lite vanvördigt kallar ”twittervänstern” Han gör i sin artikel jämförelser mellan ”asylister” och andra fundamentalister. Dessa jämförelser är faktiskt relevanta. Ta det här med hur islamister ser på koranen och islam vs hur asylisterna ser på flyktingkonventionen på samma irrationella fundamentalistiska sätt.

ASYLISMEN ÄR LIKA KORKAD SOM ISLAMISMEN

mohamed omar

Mohamed Omar

En debatt på Twitter mellan den moderate riksdagsmannen Hanif Bali, känd för inta en ansvarsfull hållning i migrationsfrågan, och den asylaktivistiske juristen Viktor Banke, slutade med nederlag för Banke. Det gick så dåligt att han raderade sina tweets.

Jag har tittat på denna och andra debatter som Viktor Banke och hans svans av asylaktivister varit inblandade i. Det som slår mig är oförsonligheten, arrogansen och attityden att de helt enkelt inte kan ha fel. Ja, där finns drag av både rättshaverism och absolut tro på den egna saken….. fortsätt läsa resten här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: