Det går bra för Sverige

Senast igår fick vi höra hur miljöpartiets ledare stod i Almedalen och fiskade efter konstlade applåder när hon lät berätta att resten av världen är avundsjuk på Sverige för att det går så fantastiskt bra ekonomiskt. Samtidigt får vi  veta att skatter måste höjas för att klara av krisen inom välfärden som frikostigt delas ut till resten av världen utan eftertanke  och förmodligen fortsatta enorma besparingar på det i valtider så omhuldade ”vård, skola och omsorg” som efter valen lustigt nog alltid blir det objekt som ständigt mellan valen utarmas för att ”ladorna är tomma”.

Det skulle vara intressant och få höra nån förklaring till varför det måste till ständiga skattehöjningar på allt när det går så fantastiskt bra för Sverige? Vi har ju det senaste exemplet i maktens jakt på pengar att beslagta: Solenergi som ska se till att vi får ett ”hållbart samhälle”. Det får man tydligen genom att straffbeskatta dem som väljer att tro att svenska politiker menar allvar när de påstår sig ”värna miljön”. Hade man menat allvar, särskilt nu när Sverige går så otroligt bra ekonomiskt där många är ”sysselsatta”, så behövs inga idiotiska skattesänkningar. Hade man menat allvar så hade man inte beskattat någonting miljövänligt alls för att förändra samhället till ett ”hållbart” sådant.

Om man inte klarar av att trots de högsta skatteinkomsterna någonsin i svensk historia hålla igång ett välfärdssamhälle utan ständiga besparingar och skattehöjningar så antingen ljuger man eller så är man inkompetent. Hur man än vrider och vänder på det så gör makthavarna av med mer beslagtagna pengar än de får in. Det är där som man ska titta på varför politikerna skapat en välfärd i kris.

Så, jag är lite skeptisk till att det går så jävla bra för Sverige som den sittande makten påstår.

 

Lämna en kommentar